luni, 13 august 2012

Clatite americane cu banane si iaurt


 


Imi plac la nebunie clatitele! Si as manca in continuu... Si-mi mai place sa le combin si sa le umplu cu diverse chestii si bunataturi. De data aceasta, am facut niste clatite americane pe care le-am servit cu miere si iaurt.

Pentru preparare avem nevoie de:125 gr faina alba, 50 gr fulgi de ovaz, un ou, 3 banane, 50 gr de unt, 200 ml lapte, un pliculet de praf de copt, scortisoara dupa gust, un varf de sare, o lingura de zahar. Pentru servire: miere si iaurt.



Instructiuni de preparare:

Se amesteca untul cu faina si praful de copt. Apoi se adauga sarea, scortisoara, zaharul si fulgii de ovaz. Oul se bate cu lapte iar apoi se adauga peste celelalte ingrediente, amestecandu-se bine pana la omogenizare. Se decojeste si se zdrobeste o banana, apoi se adauga in amestecul pentru clatite.

Se incalzeste bine o tigaie si se pune cu lingura din compozitia de clatite, lasandu-se cam 2 minute pe fiecare parte. Vor iesi 10 clatite.

 


Se decojesc si se taie rondele celelalte banane si se aranjeaza felii pe fiecare clatita.


 


Se servesc cu iaurt si miere.


Pofta buna!

P.S:  Cu aceasta reteta particip la concursul Kadiei.

Daca va plac clatitele (si va place sa faceti clatite) si vreti sa castigati niste premii frumoase, atunci participati la concursul Kadiei. Fie ca aveti blog culinar, fie ca nu, inscrieti in concurs o reteta de clatite si puteti castiga! Mai multe detalii despre concurs, aici: http://kadiasfood.wordpress.com/2012/07/13/galette-crepe-clatite-egal-un-nou-concurs/

Grabiti-va! Concursul se incheie pe 18 august!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu